HAYGROVE PÅ ERIKSGÅRDEN

Haygrove i Sjöbo

Haygrove på Eriksgården i Sjöbo

I denne uge var der ca 20 jordbær avlere og fire fra SW Horto der tog over Øresund for at besøge Eriksgården i Sjöbo.

Besøgets formål var at se på forskellige Haygrove tunneller og dyrknings systemer. Eriksgården har i mange år bygget og dyrket i tunneler og har i dag Ca 20 Ha tunneler. Der er mange forskellige typer af tunneler og som egner sig til de forskellige bærdyrkninger.

Rickard Bergqvist som ejer Eriksgården sammen med sin kone Maria (11 generation på gården) fortalte om Eriksgården og gav en interessant rundvisning i marken, pakkeriet og butikken og han deltog under hele besøget.

SW Horto bød på frokost og kaffe og gav en gennemgang af hvilke sorter og plantetyper som egner sig til dyrkning i tunneler og substrat eller til friland.

Vi viste desuden lidt nyheder fra Haygrove Bl.a. systemet ”Total Vent” hvor hele tunnelens tag ventileres med autumatik.

Det var en god dag selvom rundvisningen var lidt kølig i de to timer vi gik rundt udenfor. Det var sent aften inden alle avlerne var hjemme igen men forhåbentlig var de tilfredse  med turen og har fået lidt nye ideer til hvordan vi fortsat kan hjælpes ad med at udvikle deres bærproduktion.

Eriksgården i Sjöbo
Eriksgården i Sjöbo

SW Horto bød på frokost og kaffe
SW Horto bød på frokost og kaffe